Makronkager - ca. 24 stk. små muffins.
Opskriften er uden hævemiddel, det er de knuste makroner, der gør dem lette og lækre.
Ingredienser:
- 300 gr. sukker
- 3 æg
Sukker og æg piskes skummende hvidt. - Der i kommes 2½ tsk. mandelessens
- 125 gram knuste makroner
- 125 g mel
- 70 - 120 g hakkede hasselnødder eller mandler
- 70 - 100 g hakket chokolade
Du bruger det, du lige har af nødder og chokolade, og det du synes der skal i kagerne - Til sidst tilsættes 125 g smeltet og afsvalet margarine eller smør.
Sådan gør du:
1. Det hele piskes let.
2. Dejen er nu klar til at komme i formene. De må kun fyldes ½ op, da kagerne hæver en del. De falder lidt sammen igen, når du tager kagerne ud af ovnen.
3. Kagerne bages v. 200 g i 15 - 20 min. alt efter størrelsen.
4. Kagerne skal være helt kolde, før de kan tages af formene.
TIPS! Jeg bager gerne altid dobbelt portion. Så passer det med 1 pose makroner a 250 g.
De lækre muffins er fryseegnede.
Brug en is ske til at fylde dejen i muffins forme - det gør det nemt. Du kan let få dejen af is skeen, og der komme samme mængde i hver form.