Makronkager - ca. 24 stk. små muffins.

Opskriften er uden hævemiddel, det er de knuste makroner, der gør dem lette og lækre.

  makronkager makronkager   makronforme

 

Ingredienser:

  • 300 gr. sukker
  • 3 æg
    Sukker og æg piskes skummende hvidt.
  • Der i kommes 2½ tsk. mandelessens
  • 125 gram knuste makroner
  • 125 g mel
  • 70 - 120 g hakkede hasselnødder eller mandler
  • 70 - 100 g hakket chokolade
    Du bruger det, du lige har af nødder og chokolade, og det du synes der skal i kagerne
  • Til sidst tilsættes 125 g smeltet og afsvalet margarine eller smør.

Sådan gør du: 

1. Det hele piskes let. 

2. Dejen er nu klar til at komme i formene. De må kun fyldes ½ op, da kagerne hæver en del. De falder lidt sammen igen, når du tager kagerne ud af ovnen.

3. Kagerne bages v. 200 g i 15 - 20 min. alt efter størrelsen. 

4. Kagerne skal være helt kolde, før de kan tages af formene.

TIPS! Jeg bager gerne altid dobbelt portion. Så passer det med 1 pose makroner a 250 g.

De lækre muffins er fryseegnede.

Brug en is ske til at fylde dejen i muffins forme - det gør det nemt. Du kan let få dejen af is skeen, og der komme samme mængde i hver form.