Mikrogrønt og spirer
Dyrk mikrogrønt eller friske spirer i dit køkken hele året rundt.
Det smager godt, det er nemt, sjovt og en god måde at få lidt ekstra vitaminer på.
Vi kender til at dyrker karse i små beholdere i køkkenvinduet, men der er mange andre frø man kan gøre det samme med. Det er lækkert at have det grønne drys lige ved hånden.
Her køber du en god portion frø, hvor der er til flere gange såning. Der medfølger vejledning til alle typer frø, og der står ved de forskellige frø, om de egner sig til at blive dyrket som spirer eller mikrogrønt.
Bl.a. Mungbønne egner sig kun til spirer. Mungbønner er de bønnespirer, du køber i supermarkederne Du har friske bønnespirer på 4 dage. De smager lige som friskplukkede ærter. Derudover smager de dobbelt så godt, når du selv har dyrket dem, frem for at købe dem i butikken, hvor det måske er et par dage siden de landende i butikken.
Når du dyrker mikrogrønt, så du skal bare starte det hele op, tilsætte vand og passer det. Efter 7- 10 dage kan du klippe det grønne drys, om det er karse, dild, sennep, rucola, broccoli mm. Det grønne drys pynter, og så smager det virkelig godt til sandwichen, æggekagen eller ovenpå smørrebrødet. Sommertider kan det være en fordel at blande forskellige frø til mikrogrønt, det giver en mere krydret smag.