Ca. 20 - 30 stk. alt efter hvilken størrelse der ønskes.

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl mælk
  • 75 g smør
  • 25 g gær
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 æg +1 æg til pensling
  • ca. 500 g hvedemel
  • ca. 100 g marcipan
  • ca. 100 g nougat
  • glasur eller chokolade som pynt.

 

Sådan gør du: 

1 Smelt smørret og derefter hældes mælk i det smeltede smør.

2 Rør gæren ud i den lune blanding af mælk og smør.

3 Tilsæt salt, sukker og 1 æg.

4 Til sidst røres hvedemelet i lidt ad gangen og ælt så dejen godt igennem.

5 Lad dejen hæve i ca. 45 min eller til dobbelt størrelse.

6 Rul dejen ud på bordet og stik med udstikker forme runde cirkler ud af dejen.
Sørg for at udstikker formen ikke er for lille, da gærdejen trækker sig lidt sammen ved udstikning.

7 Se billederne, som hører til efterfølgende forklaring. Se billeder.

http://eriksmindegaardbutik.blogspot.dk/

8 I dej-cirklen skæres der 4 riller, så der fremkommer 4 kvarte stykker dej, der stadig hænger sammen i midten af dejen.

9 I midten af dej-cirklen lægges en kugle, trillet af halv marcipan og halv nougat.

10 De kvarte dej stykker foldes nu rundt om marcipan/nougatkuglen en af gangen - se billederne.

11 De sidste kvarte som afslutter rosenknoppen skal låse bollen. Dvs de to spidser skal trækkes ned på undersiden af bollen så  rosenknoppen ikke mister sin form ved bagning. 

12 De færdige rosenknopper stilles til hævning igen ca. 1/2 time

13 Pensl rosenknopperne med pisket æg og bag dem i ca. 15 min. ved 200 grader.

14 Ved servering kan rosenknopperne pyntes med glasur eller lidt chokolade.

Rosenknopperne er også flotte at stille på bordet uden pynt, og og så lade gæsterne selv lægge pynt på.

Mulighed for indkøb af Udstikkerforme:

Runde-udstikkerforme-10-stk  Udstikkerforme diam fra 1,5 cm til 7 cm - glatte

1 udstikkerform med bølget kant -dia. 4,5 cm

1 udstikkerform med bølget kant - dia 6,5 cm

Lav selv dine egne påskeæg

Dekopen til både at smelte chokoladen i og til direkte brug til bordet til pyntning af boller og kager.