Æblegløgg
Et rigtig godt alternativ til den almindelige gløgg. Den er alkoholfri og kan drikkes af alle.
Ingredienser til ca. 6 pers.:
- 1 liter friskpresset æblemost
- 3 mandariner eller 1 hel appelsin
- 6 stk. peberkorn
- 10 hele nelliker
- 10 kardemommekapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 hel stjerneanis
- ca. 2 cm skrællet ingefær
- 3 hele stykker kanelstænger
- 2 spsk. farin
Tilbehør:
- 1 æble
- 3 mandariner
- 100 g tranebær
- 100 g grofthakkede mandler
Sådan laver du æblegløgg:
1. Kom æblemosten i en gryde.
2. Ingefærroden skrælles og skæres i mindre stykker.
3. Skræl 3 mandariner og skær dem på tværs, så saften lettere kommer ud i gløggen. Derefter kommes de sammen med de øvrige ingredienser i gryden.
4. Læg låg på gryden og kog det langsomt op. Lad æblegløggen simre under svag varme i ca. 50 min.
5. Sigt derefter gløggen og hæld den færdige gløgg tilbage i gryden.
Tilbehør:
1. Tag tranebær og de grofthakkede mandler og læg dem i gryden med æblegløggen, og lad dem trække og simre med i gløggen yderligere 10 -15 min.
2. Skær et æble i små tern og fordel æblestykkerne i 6 glas
3. Skræl de sidste 3 mandariner og skær dem i tykke skiver til at sætte som pynt på glaskanten.
4. Fyld æblegløggen i glassene og det er klar til servering.
Tips. Denne æblegløgg er alkoholfri. Ønsker man at give den et pift af lidt stærkere drikke, kan det anbefales at tilsætte en af disse vine: hvidvin, portvin, eller lidt æblebrændevin.
En anden opskrift på æblegløgg
Se også mulighed for køb af æblemost og krydderier til æblegløgg.