Ketchup, hjemmelavet.
Har du et drivhus med overflod af solmodne tomater, så skal du prøve at lave hjemmelavet ketchup. Det smager fantastisk, og er nem at lave.
Ingredienser:
- 500 gram tomater
- 1 stort æble, fintrevet uden skræl
- 2 stk. løg, fintrevet
- 1 fed knust hvidløg
- 1/2 dl æbleeddike
- 2 spsk. brun farin
- 50 g rørsukker
- 1 stk. salt
- lidt peber
- lidt stødt nellike
Sådan gør du:
1 Skær tomaterne groft og kør dem igennem en tomatkværn. Tomat kværnen skiller kerner og skind fra den saftige tomat mos.
2 Hæld tomat mosen op i en gryde sammen med det fintrevne æble og løg samt de øvrige ingredienser .
Har du ikke en tomat kværn, blendes tomat, æble og løg sammen til en fin mos med en blender.
3 Alle ingredienserne kommes i en gryde og koges ved lav varme ca. 1 time eller til tomat massen har konsistens som ketchup.
4 Kom den hjemmelavede ketchup på rene glas, som er skoldet og evt. skyllet i atamon. Ketchuppen skal opbevares på køl.
TIP:
Du kan sagtens ændre på ketchup opskriften og få en lidt anderledes ketchup.
Det gøre du ved at bruge grundopskriften, men måske ikke tilsætte nellike og i stedet tilsætte:
- 1/2 rød peberfrugt, fintrevet
- frisk basilikum, fint hakket
- Rørsukker kan erstattes med lidt ribssirup