Ketchup, hjemmelavet.

Har du et drivhus med overflod af solmodne tomater, så skal du prøve at lave hjemmelavet ketchup. Det smager fantastisk, og er nem at lave.

 æble rives i ketchuphjemmelavet ketchup

Ingredienser:

  • 500 gram tomater
  • 1 stort æble, fintrevet uden skræl
  • 2 stk. løg, fintrevet
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 2 spsk. brun farin
  • 50 g rørsukker
  • 1 stk. salt
  • lidt peber
  • lidt stødt nellike

Sådan gør du:

1 Skær tomaterne groft og kør dem igennem en tomatkværn. Tomat kværnen skiller kerner og skind fra den saftige tomat mos.

2 Hæld tomat mosen op i en gryde sammen med det fintrevne æble og løg samt de øvrige ingredienser .

Har du ikke en tomat kværn, blendes tomat, æble og løg sammen til en fin mos med en blender.

3 Alle ingredienserne kommes i en gryde og koges ved lav varme ca. 1 time eller til tomat massen har konsistens som ketchup.

4 Kom den hjemmelavede ketchup på rene glas, som er skoldet og evt. skyllet i atamon. Ketchuppen skal opbevares på køl.

TIP:
Du kan sagtens ændre på ketchup opskriften og få en lidt anderledes ketchup.

Det gøre du ved at bruge grundopskriften, men måske ikke tilsætte nellike og i stedet tilsætte: 

  • 1/2 rød peberfrugt, fintrevet
  • frisk basilikum, fint hakket
  • Rørsukker kan erstattes med lidt ribssirup