Daim is
Ingredienser
Bund:
- 250 g finthakkede mandler
- 150 g sukker
- 3 æg
- 1/2 tsk. bagepulver
- 2 spsk. mel
Is:
- 4 past. æggehvider
- 2 dl sukker
- 4 past. æggeblommer
- 1/2 l. piskefløde
- 1 db daim
Sådan gør du:
Bund
1 Sukker og æggeblommer piskes hvidt
2 Hviderne piskes stive og vendes i
3 Bages i en springform v. 180 grader i 20 - 30 min.
Is:
1 Æggehviderne piskes stive
2 Derefter drysses sukker langsomt i mens der piskes
3 Stadig under piskning tilsættes æggeblommer - en ad gangen
4 Fløden piskes stiv og vendes i æggemassen sammen med den grofthakkede daim.
5 Når bunden er helt afkølet lægges isen ovenpå og sættes i fryseren i min. 5 timer.
Tip:
Daim kan erstattes af marcipan, nødder, chokolade skildpadder, eller hvad du har lyst til.