Daim is

 

Ingredienser
Bund:

  • 250 g finthakkede mandler
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. mel

Is:

  • 4 past. æggehvider
  • 2 dl sukker
  • 4 past. æggeblommer
  • 1/2 l. piskefløde
  • 1 db daim

Sådan gør du: 
Bund

1 Sukker og æggeblommer piskes hvidt

2 Hviderne piskes stive og vendes i

3 Bages i en springform v. 180 grader i 20 - 30 min.

Is: 

1 Æggehviderne piskes stive

2 Derefter drysses sukker langsomt i mens der piskes

3 Stadig under piskning tilsættes æggeblommer - en ad gangen

4 Fløden piskes stiv og vendes i æggemassen sammen med den grofthakkede daim.

5 Når bunden er helt afkølet lægges isen ovenpå og sættes i fryseren i min. 5 timer. 

Tip:

Daim kan erstattes af marcipan, nødder, chokolade skildpadder, eller hvad du har lyst til.